Продукти

Машини

10 идеи за традиционен дизайн на коридора


Искате ли да придадете изчистен и традиционен вид на коридора вкъщи? Ето няколко съвета откъде да започнете с дизайна.

1. Изберете преобладаващия цвят

Светлите нюанси в коридора ще помогнат да използвате максимално светлината, достигаща до антрето, но опитайте, наред с това, да изберете цвят, който е Обзавеждане за антретохарактерен за стила на целия апартамент или само на коридора (в зависимост от интериорния план на жилището ви). Зеленото например не е далеч от цветове, които грузинците са използвали в домовете си.

2. Наблегнете на вертикалите

Поставянето на фини вертикални линии по стените на коридора ще привлича погледа нагоре, което помага антрето да изглежда по-високо. Това е добър трик за ограничени пространства.

3. Доверете се на масивните настилки

Масивните подови настилки са подходящи за коридори, намиращи се на ниво партер. Неутралните цветове ще ви помогнат да задържите светлината, докато набраздената повърхност и неравномерно разпределените светлосенки ще помогнат да скриете замърсяването на коридора, където е невъзможно те да бъдат избегнати. Препоръчваме настилки като теракотени плочки, камък, мрамор, а защо не и някои видове дърво.

4. Добавете още цвят

Добавянето на допълнителни цветове на пода, които са в унисон с тези на останалата част от помещението, не е лишено от смисъл. Поставянето на раирана пътека на стълбите, ако имате такива, или водеща към някоя дневната също помага за визуалното разширяване на пространството.

5. А защо не и завеса?

Поставянето на завеса от вътрешната страна на входната врата създава уют в по-големите коридори, освен това завесата предпазва от течение през зимата, през нощта ви позволява да спите по-спокойно, защото съдача чувството за допълнителна сигурност.

6. Масичка в коридора - заслужава ли си?

Поставянето на маса в минималистичен стил с добре изглеждащи сувенири или ваза с цветя върху нея, създава усещането по-скоро за стая и, ако пространствата в жилището ви са по-малки, може оптично да слее дневната и хола, да намали още повече мястото и да ви създаде дискомфорт и чувството за липса на въздух. Затова трябва внимателно да прецените дали да поставите масичка в коридора, или е по-добре да има рафтчета, закачалки за ключовете или друг тип поставка, която заема по-малко място.

7. Подчертайте стълбите

Ако живеете в къща, поставяне на пътека на стълбите, оставяйки място от двете страни на стъпалата, дава практичен, но стилен вид на коридора и той привлича да последвате стълбите навътре в къщата - това създава Интериорен дизайн за антревпечатление за приветливост и гостоприемност на домакините. А кой не иска гостите му да се чувстват комфортно и желани още със самото влизане?

8. Добро осветление

Голям, красив, кристален полилей за по-големи антрета и много скрити лунички или други лампи, които осигуряват достатъчно силно, но не натрапчиво осветление - това е една добра инвестиция за вашия коридор. Антрето по традиция е далеч от прозорци и дневната светлина рядко стига до него, но когато се прибирате вкъщи или посрещате гости, е по-удобно /а и естетично/ да имате добро осветление в коридора, най-малкото за да можете да виждате къде да закачите дрехите си и да приберете обувките. Доброто осветление създава добро настроени и прави добро първо впечатление.

9. Инвестирайте в най-необходимото

В традиционния коридор можете да решите сами дали и какво количество декоративни елементи можете да си позволите да поставите, но има две неща, от които задължително се нуждаете и това са закачалка за дрехите и шкаф за обувки. За тях винаги има място и в най-малкия коридор. На пазара има огромно разнообразие от модели с различни размери и стилове и на достъпни цени, затова... хайде на пазар!

10. Създайте космическа дълбочина

Завършващият елемент на антрето е огледалото. Независимо длаи коридорът ви е малък или голям, винаги ще се намери място и приложение за едно огледало. То отразява светлината и прави антрето по-слънчево, а освен това добавя дълбочина на пространството и прави пространството оптично по-голямо.

Изберете език

Вашето меню

Контакт

тел.0878 311 542, 02 439 67 20
gsm: 0878 311 542
email: mebelenmagazin@gmail.com

Продукти по азбучен ред

Вашата кошница

Вашата кошницаНяма добавени артикули

Търсене в сайта

Търсени думи

Декор